بانك جهاني: شرق آسيا داراي رشد برتر اقتصادي در سطح جهان
به گزارش خبرگزاري قطر از بالي اندونزي، گزارش بانك جهاني كه سه شنبه در اندونزي منتشر شد حاكيست كه تغيير جهت اقتصادي چين از يك اقتصاد مبتني بر صادرات بسوي اقتصادي با هدف رفع تقاضاي داخلي باعث كاهش توسعه اقتصادي شده است.
در اين گزارش پيش بيني شده است كه سرمايه گذاري كمتر و تضعيف ارزش هاي صادراتي در كشورهايي با درآمدكمتر مثل اندونزي، مالزي و تايلند رشد اقتصادي در اين كشورها را كمتر خواهد كرد.
اين گزارش پيش بيني مي كند كه توسعه اقتصادي سال آينده منطقه ۲/۷ درصد باشد.
پيش بيني رشد اقتصادي اين بانك براي شرق آسيا در سال كنوني و سال آينده كه در ماه ارديبهشت صورت گرفت اندكي بيش از اين رقم است.
آكسل فان تروتسنبرگ معاون بانك جهاني در شرق آسيا و منطقه اقيانوسيه گفت : كشورهاي شرق اقيانوس آرام و آسيا موتور محرك اقتصاد جهاني هستند، كه ۴۰ درصد رشد ناخالص داخلي را بيشتر از هر منطقه ديگر جهان در اختيار دارند.
وي پيشنهاد كرد كه براي حفظ اقتصاد هاي درحال توسعه در شرق آسيا دست به اصلاحات ساختاري و خط مشي بزنند.
بانك جهاني انتظار دارد كه اقتصاد چين در سال كنوني ۵/۷ در صد و در سال آينده ۷/۷ درصد رشد داشته باشد،اما مخاطرات مربوط به ساختارسازي در اقتصاد چين همچنان باقي است.
توسعه اقتصادي اين منطقه، به استثناي چين، در سال كنوني ۲/۵ درصد و در سال آينده ۳/۵ است كه تقاضاي داخلي به اين مهم كمك مي كند.
براساس اين گزارش رشد سرمايه گذاري در اقتصادهاي كشورهاي عضو آسه آن مثل اندونزي ، تايلند و مالزي معتدل تر بود.
بانك جهاني در پيش بيني خود رشد اقتصاد هاي كوچك تر منطقه را دلگرم كننده خواند.