تشریح دلایل شش‌گانه رشد بازار سهام/ نباید دچار شاخص زدگی شویم

دانشجویان DBA

پیام خطا

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/iranianaacom/public_html/includes/file.phar.inc).

تشریح دلایل شش‌گانه رشد بازار سهام/ نباید دچار شاخص زدگی شویم

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار دلایل شش‌گانه رشد بازار سهام در سال 92 و نحوه ورود سرمایه گذاران جدید به این بازار را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی صالح آبادی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل رشد بازار سهام در نیمه نخست امسال، افزایش سودآوری شرکت‌های بورسی است. به طوری که سودآوری بنگاه‌ها به رقم 50 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد: دومین عامل رشد بازار سهام، تضعیف بازارهای رقیب است که در ماه های اخیر با رکود مواجه شده‌اند که همین امر باعث شد سرمایه گذاران جدیدی وارد بازار سرمایه شوند.از سوی دیگر امید به آینده اقتصاد و بازار سرمایه از دیگر دلایل رشد بازار در نیمه نخست سال 92 است.

صالح آبادی با بیان اینکه انتظارات آتی، مهم ترین دلایل خرید و فروش سهامداران در بازار سرمایه است، گفت: در سال جاری عرضه های خوبی (هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی جم و سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین) در بازار سهام انجام شده است به گونه ای که سرمایه گذاران جدیدی وارد این بازار شدند.

وی نقدشوندگی را پنجمین عامل رشد بازار سهام در سال 92 اعلام کرد و گفت : در حال حاضر حجم معاملات روزانه بورس ها به حدود یک هزار میلیارد تومان می رسد که این امر نشان از افزایش نقدشوندگی بازار است.

سخنگوی سازمان بورس تسهیل در دسترسی اقشار مختلف جامعه به بازار سرمایه را ششمین دلیل رشد این بازار در سال 92 ذکر کرد و افزود : بسترهای الکترونیکی خوبی در بازار سرمایه به وجود آمده است به طوریکه مردم در اقصی نقاط کشور می توانند به این بازار دسترسی داشته باشند.

صالح‌ آبادی درباره چشم انداز بازار سهام گفت : آینده بازار به سودآوری بنگاه‌ها بستگی دارد. اگر پیش بینی سود شرکت های افزایش یابد، بازار به مسیر رشد خود ادامه خواهد داد.

رشد دو برابری ارزش بازار سهام
سخنگوی سازمان بورس گزارشی از عملکرد بازار سرمایه را در نیمه نخست امسال اعلام کرد و گفت : شاخص کل بورس تهران با رشدی 83 درصدی از رقم 38 به 69 هزار واحد رسیده و ارزش بازار به رشدی دو برابری از مرز 340 هزار میلیارد تومان گذشته است.

وی با بیان اینکه ارزش معاملات بورس تهران در سال 91 حدود 26 هزار میلیارد تومان بود، افزود : این متغیر از ابتدای امسال با رشد 480 درصدی به رقم 52 هزار میلیارد تومان رسیده که در تاریخ معاملات بازار سرمایه بی سابقه است.

رییس سازمان بورس به آمار معاملات فرابورس ایران اشاره کرد و افزود : شاخص فرابورس در ابتدای امسال رقم 426 وحد بود که با رشد 89 درصدی، رقم 807 واحدی را تجربه کرده است.

وی ادامه داد : ارزش و حجم معاملات فرابورس نیز به ترتیب با رشدی 62 و 209 درصدی به رقم 80 هزار میلیارد تومان و 14 هزار و 300 میلیارد تومان در نیمه نخست امسال رسید.

صالح آبادی در مورد آمار معاملات بورس کالای ایران گفت : ارزش معاملات قراردادهای آتی سکه این بورس همانند سال گذشته حدود 13 هزار میلیارد تومان بوده که حجم معاملات فیزیکی نیز با رشد 75 درصدی به رقم 23 هزار میلیارد تومان رسیده است.

توصیه به سرمایه‌گذاران
سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه بازار سرمایه همیشه با ریسک همراه است، اظهار کرد: نوسان جزء ذات این بازار است به همین علت به سرمایه گذاران توصیه می شود با تحقیق و مطالعه کافی و با نگاه بلندمدت وارد بازار سهام شوند.

صالح ‌آبادی با تأکید براینکه نباید به صورت شتابزده وارد بازار سهام شد، افزود: سرمایه گذاران باید با تشکیل سبدی از سهام، ریسک های خود را در بازار کاهش دهند ضمن اینکه سرمایه گذاران جدید می توانند از طریق صندوق های سرمایه گذاری به طور غیر مستقیم وارد این بازار شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ابزارهای مالی مختلفی برای سرمایه گذاران طراحی شده است، گفت : افراد کم ریسک می توانند در اوراق اجاره و مشارکت سرمایه گذارای کنند که هم اکنون 23 نوع از این اوراق در فرابورس منتشر شده است.

وی با بیان اینکه 500 شرکت در بورس و فرابورس ایران حضور دارند، گفت: این شرکت‌ها به تناسب ریسک خود در تابلوهای مختلف این شرکت ها قرار گرفته‌اند.

صالح‌آبادی خاطر نشان کرد : در حال حاضر 6 میلیون و 700 هزار سهامدار در بازار سرمایه ایران حضور دارند که این تعداد سهامدار در منطقه رتبه اول را دارد.

رییس سازمان بورس در گفت وگوی ویژه خبری، افزود: پاکستان با اینکه بیش از دو برابر جمعیت ایران را دارد حدود 400 هزار سهامدار در بازار سرمایه این کشور فعال هستند و این رقم در ترکیه به کمتر از یک میلیون نفر می رسد.

وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد، هم اکنون اشخاص حقیقی حدود 65 درصد و حقوقی 35 درصد حجم معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داده اند، این میزان نشان‌دهنده نقش پررنگ اشخاص حقیقی در بازار است.

صالح‌آبادی با بیان اینکه اشخاص حقیقی با حساسیت نسبت به اخبار و تحولات عمل می‌کنند، گفت: سهامداران حقیقی افراد باهوشی هستند که اخبار و اطلاعات را در قیمت‌ها با وجود تحریم‌ها اثر می‌دهند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، افزایش میزان اشخاص حقیقی در بازار را موجب نقد‌شوندگی بیشتر بازار دانست و تأکید کرد:‌ هرچه اطلاعات و شفافیت بیشتر شود، بازار کارآتر خواهد شد.

توصیه به سهامداران عمده
سخنگوی سازمان بورس به پتانسیل های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت : هم اکنون بهترین فرصت برای سهامداران عمده است تا بخشی از سهام خود را در بازار عرضه کرده و منابع مالی لازم را برای پروژه های جدید به دست آورند.

صالح آبادی با بیان اینکه برخی سهامداران عمده چسبندگی به سهام خود دارند، گفت: آنان علاقه‌ای برای کاهش درصد مالکیت خود در بنگاه ها ندارند در حالی که با داشتن 51 درصد مالکیت، شرکت ها همچنان در اختیارشان باقی خواهد ماند.

نباید دچار شاخص زدگی شویم
رییس سازمان بورس با بیان اینکه بازار سرمایه در متن اخبار رسانه ها قرار دارد، گفت : نباید تنها به رکوردهای شاخص بورس توجه کرد بلکه معیارهای مختلفی همچون نقدشوندگی، دفعات معاملات، ارزش بازار وجود دارد که باید به طور متوازن به آنها نگاه کرد.

نگاهی به آموزش کاربردی در بورس
رییس سازمان بورس با بیان اینکه تالار مجازی بورس ایران به نشانی www.irvex.ir سامانه ای برای ورود سرمایه گذاران جدید به بازار سرمایه است، گفت: در این سامانه آموزش های لازم به صورت کاربردی از طریق فیلم، صوت، انیمشین به علاقه مندان داده می شود تا آنان در فضایی مجازی، راه های سرمایه گذاری در بازار را فرا بگیرند.

وی ادامه داد : در این سامانه، مبلغ 10 میلیون تومان اعتبار به هر فرد داده می شود که وی می تواند با قیمت های واقعی اقدام به خرید و فروش سهم در بازار کند. سازمان بورس نیز به افرادی که بیشترین بازدهی را در مدت مشخص به دست آورند، جوایزی اهدا می کند.

خانه دار شدن 300 هزار نفر از طریق فرابورس
رییس سازمان بورس در بخش دیگری از سخنان خود به عمر کوتاه فعالیت فرابورس اشاره کرد و گفت : ارزش بازار این بورس هم اکنون به 80 هزار میلیارد تومان رسیده است و نوآوری های خوبی در بازار سرمایه داشته باشد.

راه اندازی معاملات 24 ساعته توافقی در فرابورس
رییس سازمان بورس با بیان اینکه از راه‌اندازی معاملات 24 ساعته توافقی در فرابورس خبر داد، گفت : نرم افزار این معاملات از امروز راه‌اندازی می شود تا شرکت‌هایی که سهام شناور آزاد ندارند یا محدودیتی برای حراج دارند، در این بازار معامله شوند.

وی در خصوص فعالیت 9 ماهه بورس انرژی اظهار کرد: این بورس ، دوران ابتدایی خود را سپری می کند که در خصوص رونق معاملات برق توافقات خوبی با وزارت نیرو انجام شده است.

صالح آبادی به دیدار خود با وزیر نفت اشاره کرد و گفت: امیدواریم در آینده شاهد رونق معاملات فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی ایران باشیم.

وی خاطر نشان کرد : در جلسه با رییس کل بانک مرکزی، نقاط مشترک بازارهای پول و سرمایه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که در نهایت توافقات خوبی برای همکاری های مشترک انجام شد.

تصویر: