پیام خطا
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/iranianaacom/public_html/includes/file.phar.inc).
محافظه کاری
این نوشتار، به بیان دلایل و تبيين های محافظه کاری در حسابداری می پردازد. اين تبيين ها عبارتند از: 1) تبيين قراردادي، 2) تبيين دعوي حقوقي، 3) تبيين ماليات بر درآمد، و 4) تبيين قانوني. پژوهشگران بر اين باورند كه تبيين قراردادی، قوی تر از سایر تبيين ها است و استدلال های محکم تری دارد. از این رو درباره ی این تبيين مطالب بیشتری ارائه می شود. در پايان اين نوشتار، دربار ه ي پيامدهاي محافظه كاري در حسابداري نيز مطالب اندكي ارائه مي شود.
این تحقیق به مطالعه و بررسی تاثیر ترکیب هیئت مدیره ی شرکت¬های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بر محافظه¬کاری و شناسایی به هنگام اخبار خوب و بد پرداخته است. برای اندازه گیری محافظه کاری از مدل باسو استفاده شده است. همچنین جامعه آماری تحقیق به روش حذفی سیستماتیک برای دوره زماني 1385 تا 1390 تعیین و با استفاده از رابطه کوکران 101 شرکت به عنوان نمونه آماری جهت آزمون فرضیات تحقیق ملاک قرار گرفته است.براي آزمون فرضيه ها، رويه هاي تخمين و آزمون مفروضات مدل، از تحلیل پانلی استفاده شده است.
محافظه کاری واکنش محتاطانه حسابداران نسبت به شرایط نامطمئن و نامشخص، از جهت ارائه اطلاعات قابل اتکا و به موقع و همچنین واکنش نسبت به مسئولیت پاسخگویی قانونی و محیطی آن هاست. محافظه کاری علاوه بر تأثیر بر گزارشگری مالی بر تصمیمات داخلی مدیران نیز تأثیر گذار است لذا مدیریت وجوه نقد به عنوان یکی از تصمیمات داخلی مدیران می تواند تحت تأثیر ویژگی محافظه کارانه حسابداران قرار گیرد. بر این اساس، این پژوهش در صدد است تا به بررسی تأثیر محافظه کاری بر انعطاف پذيري مالي در مدیریت وجوه نقد 86 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره 84-87 به روش مقطعی و تحلیل ترکیبی بپردازد.
صفحهها